Finskbrød med pistacienødder

Finskbrød med pistacienødder

Her har vi drysset pistacienødder på de lækre julesmåkager i stedet for det sædvanlige perlesukker.

Ca. 50 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • 375 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 250 g koldt smør
  • Pynt:
  • 25 g usaltede pistacienødder
  • 1 æg til pensling

  1. Ælt hvedemel, sukker, salt og smør sammen til en god blød dej.
  2. Tril dejen i fingertykke pølser. Drys en lille smule mel på bordpladen, så dejen ikke hænger fast. Tryk pølserne lidt flade og skær dem i ca. 4 cm lange stykker.
  3. Hak pistacienødderne mellemfint.
  4. Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med pistacienødder.
  5. Læg småkagerne på bageplader med bagepapir og bag dem i 10-12 min. ved 175 grader.
  6. Lad kagerne køle af på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.