Fishcakes
Lækre til frokost, aftensmad eller til at tage med i madpakken.
Fishcakes til 2 personer
Ingredienser
- 2 kartofler, ca. 150 g i alt
- 300 g torskefilet uden skind og ben
- 4 store forårsløg
- 1 stor håndfuld dild
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld thaibasilikum
- 20 g ingefær, skrællet vægt
- 2 citrongræsstængler
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk knust spidskommen
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 1 usprøjtet citron
- 1 stort æg
- evt. 1 spsk maizena
- himalayasalt
- friskkværnet sort peber
- ekstra jomfrukokosolie til stegning
- Sådan gør du:
- 1. Vask kartoflerne, og kog dem med skræl på i usaltet vand, til de er møre. Lad dem køle af, og pil dem. Skær fisk og kartofler i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor.
- 2. Fjern roden på forårsløgene, skyl dem grundigt, og finthak dem. Skyl og slyng krydderurterne, og finthak dem. Skræl ingefæren, og groftriv den. Fjern det yderste blad på citrongræsstænglerne, og skær 2 mm af ved den tykke ende samt den tynde ende, så du har 2 tykke stængler på ca. 5 cm. Finthak dem.
- 3. Skyl citronen grundigt.
- 4. Kør kartofler og fisk på foodprocessoren et minuts tid, til du har en lind fars.
- 5. Bland farsen med forårsløg, krydderurter, ingefær, citrongræs, fintrevet hvidløg, spidskommen, gurkemeje, fintrevet citronskal, æg, en teskefuld salt og 6-8 kværn peber.
- 6. Lad farsen hvile på køl en times tid, før du former den til 8-10 fishcakes. Steg dem i olien, ca. 3 minutter på hver side, til de er sprøde og møre. Hvis farsen føles for løs, så bland lidt maizena i, men prøv først uden.