Fisk i kokosmælk med citrongræs og chili
4
Ingredienser
- 3 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stængel citrongræs, fintsnittet
- 1½ spsk ingefær, revet
- 1½ tsk chili, finthakket
- 1½ dl vand eller bouillon
- 500 g havkat eller anden hvid fisk, f.eks. helleflynder eller kuller
- lidt salt
- 1 spsk Fish sauce
- ½-1 lime, saften heraf
- ½ bundt koriander.
- Tilbehør: kogte ris.
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i strimler og snit forårsløgene i små stykker af ca. 2 cm.
- Kom kokosmælk i en gryde sammen med citrongræs, ingefær og chili, og kog det nogle minutter. Tilsæt grøntsagerne og 1½ dl vand og kog yderligere 2 min. Løft grøntsagerne op, kom fisken i gryden og kog det forsigtigt 3-4 min. Krydr med Fish sauce, limesaft og salt og kom grøntsagerne tilbage i gryden.
- Anret fisk, grøntsager og kokosmælk-sauce, drys med frisk koriander og spis kogte ris til.