Opskrift på fisk i kokosmælk med citrongræs og chili

Fisk i kokosmælk med citrongræs og chili

4

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stængel citrongræs, fintsnittet
  • 1½ spsk ingefær, revet
  • 1½ tsk chili, finthakket
  • 1½ dl vand eller bouillon
  • 500 g havkat eller anden hvid fisk, f.eks. helleflynder eller kuller
  • lidt salt
  • 1 spsk Fish sauce
  • ½-1 lime, saften heraf
  • ½ bundt koriander.
  • Tilbehør: kogte ris.

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler og snit forårsløgene i små stykker af ca. 2 cm.
  2. Kom kokosmælk i en gryde sammen med citrongræs, ingefær og chili, og kog det nogle minutter. Tilsæt grøntsagerne og 1½ dl vand og kog yderligere 2 min. Løft grøntsagerne op, kom fisken i gryden og kog det forsigtigt 3-4 min. Krydr med Fish sauce, limesaft og salt og kom grøntsagerne tilbage i gryden.
  3. Anret fisk, grøntsager og kokosmælk-sauce, drys med frisk koriander og spis kogte ris til.