Torske opskrift med tartarsauce

Fisk: Torsk med tartarsauce

5

Total:30 minutter

Ingredienser

  • MOSEDE ÆRTER
  • 4 mellemstore bagekartofl er
  • 1 hoved broccoli
  • 500 g frosne ærter
  • 1 stor klump smør
  • 1-2 dessertskeer myntesauce
  • TARTARSAUCE
  • 3 cornichoner
  • 1 toptsk små kapers
  • 1 lille bdt bredbladet persille
  • ½ ds ansjosfi leter i olie a 30 g
  • 1 usprøjtet citron
  • 200 g god mayonnaise
  • sød paprika, til drys
  • TORSK
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 torskefi leter a 600 g (eller 6 a 180 g),
  • med skind, uden skæl og ben
  • 200 g hvidt brød med skorpe i et
  • stykke
  • 4 fed hvidløg
  • ½ ds ansjosfi leter i olie a 30 g
  • 140 g soltørrede tomater i olie
  • 1 lille bdt frisk basilikum
  • ½-1 frisk rød chili
  • 40 g parmesan
  • 1 usprøjtet citron
  • balsamicoeddike
  • et par kviste frisk rosmarin
  • et par kviste frisk timian
  • TILSMAGNING
  • olivenolie
  • ekstra-jomfruolivenolie
  • havsalt & sort peber
  • SALAT
  • 6 skiver pancetta
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk balsamicoeddike
  • 100 g brøndkarse
  • 100 g rucola

Sådan laver du torsk med tilbehør

  1. Stil alle ingredienser og alt grej parat. Kog en hel kedel vand. Tænd grillen på fuld styrke. Sæt
  2. en stor gryde over lav varme. Monter standardkniven i foodprocessoren.
  3. MOSEDE ÆRTER
  4. Skræl hurtigt kartofl erne (eller lad være, hvis du hellere vil det) og skær dem i 2 cm stykker, kom dem op i gryden med et nip salt og dæk med kogende vand. Sæt låg på gryden og skru op til middel varme. Kasser den bare del af broccolistokken, skær resten i skiver og kom dem op til kartofl erne. Bræk broccolibuketterne i lige store stykker og stil dem til side.
  5. TORSK
  6. Kom et par gode sjatter olivenolie i en stor bradepande, drys med salt og peber og 1 tsk fennikelfrø. Gnid og vend fi skefi leterne i blandingen og læg dem med skindsiden nedad i bradepanden. Dryp olivenolie over og sæt panden midt i ovnen under grillen i 5 min. Lav imens toppingen. Hak brødet groft og kom det i foodprocessoren. Blitz, tilsæt 2 fed hvidløg og et dryp olie fra dåsen med ansjoser imens. Hæld brødkrummeblandingen op i en skål. Kom den halve dåse ansjosfileter i den tomme food processor sammen med de afdryppede soltørrede tomater, 2 fed pillede hvidløg, basilikum, chili (befriet for stilk) og parmesanstykket. Riv den gule skal på citronen ned i ledsaget af saften. Tilsæt et par skvæt balsamico og kør det til pure. Skrab evt. siderne undervejs. Tag fisken ud af ovnen. Øs pureen på hver fi let og bred det ud i et tykt jævnt lag. Drys brødkrummer over. Dryp lidt olivenolie over timian- og rosmarinkvistene, fordel dem over de to fileter og stil panden tilbage under grillen på midterste rille i 10 min., eller til overfladen er gylden og sprød.
  7. MOSEDE ÆRTER 
  8. Kom ærter og broccolibuketter op til kartoflerne og læg låg på igen.
  9. SALAT
  10. Stil en mellemstor stegepande over middel varme og kom pancettaskiverne i. Rist dem sprøde og vend dem af og til.
  11. TARTARSAUCE
  12. Skyl hurtigt skålen til foodprocessoren og fyld 3 cornichoner, 1 toptsk kapers, et lille bdt frisk
  13. persille, den halve ds ansjoser plus olien; Kør nogle gange med pulsknappen under tilsætning af et dryp ekstra-jomfruolivenolie samt revet skal og saft af ½ citron. Kør massen jævn, hæld den op i en lille skål og tilsæt mayonnaisen. Bland det godt og tilsæt saft af den resterende citron, smag og juster om nødvendigt. Drys sød paprika over efterfulgt af lidt ekstra-jomfruolivenolie og sæt saucen på bordet.
  14. SALAT
  15. Skru ned til lav varme, når pancettaskiverne er sprøde og gyldne. Knus 2 upillede fed hvidløg ned i panden, tag den af varmen og tilsæt 5 spsk balsamico, efterfulgt af lidt ekstra-jomfruolivenolie; ryst så panden. Bryd den sprøde pancetta i småstykker i panden med en træske.
  16. MOSEDE ÆRTER
  17. Hæld vandet fra grøntsagerne, lad dem dampe tørre i et par min. og hæld dem tilbage i gryden. Kom smør i, en god sjat ekstra-jomfruolivenolie, et nip salt og peber, 1-2 dessertskeer myntesauce og mos ca. 10 gange. Hæld ærterne op i en serveringsskål.
  18. TORSK
  19. Tjek fisken og tag den ud af ovnen, når skorpen er gylden og sprød. Stil fiskefadet på bordet sammen med skålen med mosede ærter.
  20. SALAT
  21. Vend salatbladene i gryden med varm dressing i sidste øjeblik og vend dem hurtigt i hænderne. Stil panden på bordet.