Fiske-reje-suppe med rød curry
En lækker smagsoplevelse af en thaisuppe med rejer og rød curry.
4 personer
Ingredienser
- 2 spsk. olie
- 4-6 spsk. rød currypaste (2- 3 spsk. hvis du bruger en færdig)
- 3 kaffirlimeblade (tørrede kan bruges) eller 1 tsk. reven limeskal
- 1 ds. kokosmælk 18-20 % fedt
- 6 dl hønsebouillon
- 4 miniauberginer eller 1 lille aubergine
- 300 g rødfiskefilet eller sej, skåret i 2½ x 2½ cm’s tern
- 200 g kæmperejer, uden skal men med halespids
- 2 spsk. fishsauce
- evt. 1 lille håndfuld thaibasilikum
- 2 røde chilier eller 1 rød peber
- Tilbehør:
- jasminris, evt. pyntet med frisk koriander
- Varm olien op i en wok ellerstegegryde. Svits den rødecurrypaste heri 1-2 min. Komkaffirlimeblade, kokosmælk ogbouillon i, og kog op.
- Kom tern af aubergine i, ogkog dem med i 5 min. Komfisken og rejerne i, og kog demforsigtigt med i ca. 3 min.
- Smag til med fishsauce.Pynt evt. med basilikumbladeog snittet chili eller tern afpeberfrugt.