Fiske-reje-suppe med rød curry

Fiske-reje-suppe med rød curry

En lækker smagsoplevelse af en thaisuppe med rejer og rød curry.

4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olie
  • 4-6 spsk. rød currypaste (2- 3 spsk. hvis du bruger en færdig)
  • 3 kaffirlimeblade (tørrede kan bruges) eller 1 tsk. reven limeskal
  • 1 ds. kokosmælk 18-20 % fedt
  • 6 dl hønsebouillon
  • 4 miniauberginer eller 1 lille aubergine
  • 300 g rødfiskefilet eller sej, skåret i 2½ x 2½ cm’s tern
  • 200 g kæmperejer, uden skal men med halespids
  • 2 spsk. fishsauce
  • evt. 1 lille håndfuld thaibasilikum
  • 2 røde chilier eller 1 rød peber
  • Tilbehør:
  • jasminris, evt. pyntet med frisk koriander

  1. Varm olien op i en wok ellerstegegryde. Svits den rødecurrypaste heri 1-2 min. Komkaffirlimeblade, kokosmælk ogbouillon i, og kog op.
  2. Kom tern af aubergine i, ogkog dem med i 5 min. Komfisken og rejerne i, og kog demforsigtigt med i ca. 3 min.
  3. Smag til med fishsauce.Pynt evt. med basilikumbladeog snittet chili eller tern afpeberfrugt.