Fiskedeller med laks, quinoa og krydderurter
Disse fiskefrikadeller hitter både på smag og sundhed!
25
Ingredienser
- 75 g hvid quinoa, kogt efter anvisningen
- 200 g hvid fisk, f.eks. torsk, lange eller kuller
- 300 g laks
- 1 mellemstort løg, meget finthakket
- 1 dl mælk
- 1 stort æg
- 1 lille håndfuld hakket estragon
- 1 lille håndfuld hakket purløg
- 1 usprøjtet citron, skallen heraf
- 1 tsk salt
- ½ tsk hvid eller sort peber
- ca. 3-4 spsk neutral olie til stegning
- Tilbehør:
- 2 spsk skyr
- 2 spsk picklesblanding, gerne fra Cervera
- 1 spsk mayonnaise
- godt rugbrød
Sådan gør du
- Kog quinoaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle ned i en skål. Hak fisken fint, og bland med alle de øvrige ingredienser. Lad fiskefarsen trække 30 minutter på køl, så holder fiskefrikadellerne formen bedre, når de steges.
- Varm en pande op med 2 spsk olie og form frikadellerne med en ske, som jævnligt dyppes i et glas med lunkent vand. Steg dem ca. 4 min på hver side ved middel varme. Skift gerne olien efter første stegning.
- Rør skyren med pickles og mayonnaise, krydr med salt og peber. Servér dellerne varme med den lette mayonnaise, et godt stykke groft rugbrød og evt. en enkel grøn salat til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmad: Grillet fiskespyd og pærekage