Fiskefilet med det hele
Næringsindhold
- Energi pr. person:580 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:33 %
- Kulhydrat:47 %
4
Ingredienser
- 750 g rødspættefileter eller små torskefileter
- 2 spsk majsmel
- salt, peber
- 1 æggehvide
- 1 dl rasp
- 1 spsk smør og 1 spsk olie til stegning.
- Salsa:
- 2 grillede, flåede peberfrugter
- 10 semidried tomater
- 1 udkernet, fintsnittet chili
- 3 spsk velafdryppede kapers
- 12-15 små, sorte oliven.
- Løvstikke-kartofler:
- 500 g kogte kartofler
- 1 tsk smør
- 1-2 spsk fintskåret løvstikke – efter smag.
- Servering:
- 300 g rugbrød
- lime.
Sådan gør du
- Del evt. større fiskefileter, vend dem i majsmel – krydret med salt og peber, ryst overflødigt mel af og vend derefter fiskene i æggehvide og rasp.
- Steg fiskefileterne gyldne og sprøde 3-4 minutter på hver side efter tykkelse, læg dem på et fad og hold dem varme.
- Salsa: Hak peberfrugter og tomaterne groft, bland dem med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
- Servér salsaen til de stegte fisk med kartoflerne, vendt med smør og løvstikke – samt rugbrød og lime.