Opskrift på fiskefilet med tomatsalsa og løvstikke-kartofler

Fiskefilet med det hele

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    580 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    33 %
  • Kulhydrat:
    47 %

4

Ingredienser

  • 750 g rødspættefileter eller små torskefileter
  • 2 spsk majsmel
  • salt, peber
  • 1 æggehvide
  • 1 dl rasp
  • 1 spsk smør og 1 spsk olie til stegning.
  • Salsa:
  • 2 grillede, flåede peberfrugter
  • 10 semidried tomater
  • 1 udkernet, fintsnittet chili
  • 3 spsk velafdryppede kapers
  • 12-15 små, sorte oliven.
  • Løvstikke-kartofler:
  • 500 g kogte kartofler
  • 1 tsk smør
  • 1-2 spsk fintskåret løvstikke – efter smag.
  • Servering:
  • 300 g rugbrød
  • lime.

Sådan gør du

  1. Del evt. større fiskefileter, vend dem i majsmel – krydret med salt og peber, ryst overflødigt mel af og vend derefter fiskene i æggehvide og rasp.
  2. Steg fiskefileterne gyldne og sprøde 3-4 minutter på hver side efter tykkelse, læg dem på et fad og hold dem varme.
  3. Salsa: Hak peberfrugter og tomaterne groft, bland dem med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
  4. Servér salsaen til de stegte fisk med kartoflerne, vendt med smør og løvstikke – samt rugbrød og lime.