Fiskefrikadeller

Lækre hjemmelavede fiskefrikadeller

Her får du en klassisk og nem opskrift på lækre hjemmelavede fiskefrikadeller. Det er nemt og lækkert - server med remoulade.

8-10 stk. fiskefrikadeller

Total:42 minutter

Ingredienser

  • Fiskefrikadeller
  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 12 min.
  • 500 g lyssej- eller torskefilet
  • 1 løg (finthakket eller revet)
  • 75 g rasp (eller brødkrumme eller mel)
  • 1 æg
  • 1-2 dl mælk
  • salt og peber
  • smør og olie (til stegning)
  • Tilbehør: remoulade og groft rugbrød eller kartofler

Sådan laver du fiskefrikadeller

  1. 1. Hak fiskekødet groft – brug en kniv, en kødhakker eller en foodprocessor. Rør fiskefarsen med 1 tsk salt og tilsæt løg og rasp. Rør ægget i og tilsæt mælken lidt ad gangen. Krydr med peber og lad evt. farsen hvile ½ time i køleskab.
  2. 2. Rør farsen igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk. Form den til frikadeller og steg dem på en varm pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.

Tip

Fiskefrikadeller er gode i madpakken. Fiskefrikadeller er fryse-egnede.