Fiskegryde med tomat

Fiskegryde med tomat

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 20 min.
  • Ingredienser:
  • 250-300 g havtaske (eller anden hvid fisk)
  • 2 laksekoteletter (eller 250 g ørred i filet)
  • 6 porrer
  • 500 g tomater
  • 1 dl olivenolie (eller anden olie)
  • 4-5 stilke frisk timian (eller 2 tsk. tørrede)
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. 1 glas hvidvin (eller vand)
  • Tilbehør:
  • groft hvedebrød

  1. Skær fisken istykker på ca. 3x3cm.
  2. Rens porrerne,og skær dem iringe. Skær tomaterne iterninger.
  3. Steg porreringeneklare i olie i en tykbundetgryde. Tilsæt timian ogtomater. Lad det stegesammen i nogle min.Krydr med salt og peber.
  4. Tilsæt evt. hvidvin, ogkog i ca. 10 min. under låg.
  5. Kom fisken i grydenmed den kogende varmeporre-tomat-blanding.Læg låg på gryden, ogsluk for blusset. Ladfisken trække færdig i ca.10 min. Servér fiskegrydenmed groft brød.