Fisketimbaler med urtesovs og st

Fisketimbaler med urtesovs og stenbiderrogn

Rør en god fiskefars, og bag den i portionsforme. Servér timbalerne i en lækker urtesovs, og top op med frisk stenbiderrogn – let og lækkert.

4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

Fisketimbaler:

  • 500g filet af torsk, lyssej eller mørksej
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 æg
  • 3 spsk. kartoffelmel
  • 2½ dl mælk
  • sort peber i kværn

Urtesovs:

  • 400-500 g rensede grøntsager (gulerod, selleri, porre)
  • 10 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl fiske- eller hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • salt og peber

Endvidere:

  • 125-200g renset stenbiderrogn

Tilbehør:

  • brød eller kogte ris

Sådan gør du:

  1. Fisketimbaler: Hak fiskekødet groft med en kniv eller i en foodprocessor med pulseknappen. Læg det i en skål, og rør det med salt.
  2. Rens og snit forårsløgene fint, og rør dem i farsen sammen med de øvrige ingredienser. Krydr med friskkværnet peber, og lad farsen hvile i køleskabet i 20 min.
  3. Rør farsen igennem, og tilsæt evt. mere mælk, hvis den er for fast.
  4. Fordél farsen i 4 smurte kokotter eller forme (2½ dl), og sæt dem i ovnen ved 170 grader i 20-30 min. (afhængig af formene). Farsen skal op på 75 grader i centrumtemperatur.
  5. Urtesovs: Rens grøntsagerne, og skær dem i tynde strimler (eller riv dem groft). Blanchér dem hver slags for sig i kogende, letsaltet vand, og afkøl i iskoldt vand.
  6. Hak skalotteløget fint, og steg det blankt i smør. Tilsæt vin, og kog det ind til ca. 1 dl. Tilsæt bouillon, og kog i 5 min. Tilsæt fløde, og kog i 2-3 min. Jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Tilsæt de afdryppede urter, hakket persille og dild, og smag til med salt og peber.
  7. Vend fisketimbalerne ud af formene, og anret i varme, dybe tallerkner med urtesovs. Top op med frisk stenbiderrogn og dild, og giv brød eller kogte ris til.