fladbrød

Fladbrød med brændte løg, krydderurter og olivenolie

Fladbrød med masser af smag.

4-6

Ingredienser

  • Dej:
  • 10 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 700 g hvedemel
  • 300 g durummel
  • 1 tsk fint salt
  • Fyld:
  • 3 løg
  • 6 spsk olivenolie
  • frisk rosmarin,
  • timian og salvie
  • groft havsalt
  • lidt æbleeddike

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt halvdelen af melet og rør det grundigt sammen.
  2. Tilsæt salt og resten af melet (gem lidt durummel til udrulning). Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig og ikke klæber fast i fingrene. Læg dejen i en skål, dæk med film og lad den stå lunt i 1 til 2 timer, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den så tyndt ud som muligt, så bunden bliver sprød, når den bages. Tænd ovnen på 250 grader. Sæt en bageplade i ovnen, så den er varm, når du skal bage på den. Læg den udrullede dej på et stykke bagepapir.
  4. Pil løgene og skær dem i helt tynde ringe. Fordel løgringene ud over dejen, dryp med olivenolie og drys med krydderurter og salt.
  5. Tag den varme bageplade ud af ovnen og løft eller træk bagepapiret med dejen på over på den. Sæt bagepladen midt i ovnen og bag fladbrødet i 7 til 9 minutter, eller til bunden er helt sprød og mørkgylden.
  6. Tag brødet ud af ovnen, stænk lidt æbleeddike over, så du bryder løgets sødme, og skær brødet i mindre stykker. Spis brødet med det samme.
  7. Tip! Spis brødet som tilbehør eller som selvstændig ret med en god salat til .
  8. Opskriften er fra Søren Ejlersen, Frank van Beek og Jacob Dietz bog, "Aarstidernes køkkenhave"