Fladbrød med brændte løg, krydderurter og olivenolie
Fladbrød med masser af smag.
4-6
Ingredienser
- Dej:
- 10 g gær
- 6 dl lunkent vand
- 700 g hvedemel
- 300 g durummel
- 1 tsk fint salt
- Fyld:
- 3 løg
- 6 spsk olivenolie
- frisk rosmarin,
- timian og salvie
- groft havsalt
- lidt æbleeddike
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt halvdelen af melet og rør det grundigt sammen.
- Tilsæt salt og resten af melet (gem lidt durummel til udrulning). Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig og ikke klæber fast i fingrene. Læg dejen i en skål, dæk med film og lad den stå lunt i 1 til 2 timer, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den så tyndt ud som muligt, så bunden bliver sprød, når den bages. Tænd ovnen på 250 grader. Sæt en bageplade i ovnen, så den er varm, når du skal bage på den. Læg den udrullede dej på et stykke bagepapir.
- Pil løgene og skær dem i helt tynde ringe. Fordel løgringene ud over dejen, dryp med olivenolie og drys med krydderurter og salt.
- Tag den varme bageplade ud af ovnen og løft eller træk bagepapiret med dejen på over på den. Sæt bagepladen midt i ovnen og bag fladbrødet i 7 til 9 minutter, eller til bunden er helt sprød og mørkgylden.
- Tag brødet ud af ovnen, stænk lidt æbleeddike over, så du bryder løgets sødme, og skær brødet i mindre stykker. Spis brødet med det samme.
- Tip! Spis brødet som tilbehør eller som selvstændig ret med en god salat til .
- Opskriften er fra Søren Ejlersen, Frank van Beek og Jacob Dietz bog, "Aarstidernes køkkenhave"