Flankesteak med timian og auberginesalat

Flankesteak med timian og auberginesalat

På kun 25 minutter kan du trylle denne lækre og sunde sommerret frem. Grill flanksteaken og servér med en salat bestående af grillede auberginer, squash og belugalinser og en dressing inspireret af Bloody Mary.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    308 Kcal
  • Fedt:
    28 %
  • Protein:
    46 %
  • Kulhydrat:
    26 %

2 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 225 g okse flankesteak
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber
  • frisk timian og rosmarin

Auberginesalat

  • Auberginesalat
  • 1 courgette
  • ¾ dl kogte belugalinser
  • 50 g babyleaves

Bloody Mary-vinagrette

  • 1 dl tomat/grøntjuice
  • 1 tsk citron- eller limesaft
  • 1 tsk tabasco
  • eventuelt lidt dild, sellerifrø eller ramsløg

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt. Bland hvidløg, olie, salt, peber samt krydderurter, og gnid kødet med blandingen.
  2. Grill kødet i 6 minutter på hver side, og lad det trække yderligere 6 minutter, før du skærer det i tynde skiver. Husk at skære kødet på tværs af kødfibrene.
  3. Skær auberginer og courgetter i lidt tykke skiver, og grill dem gyldne og møre. Drys salt og peber på, og bland dem med de kogte linser og salater.
  4. Rør og smag dressingen godt til med citron- eller limesaft, salt, tabasco samt dild, sellerifrø eller ramsløg.
  5. Servér kødet med grøntsagssalaten og bloody mary-dressing.