Fletbrød med birkesremonce

Fletbrød med birkesremonce

Blødt og luftigt gærdejsbrød, som smager af barndomsminder. Brødet gemmer på en sød birkesremonce med marcipan. Server brødet, som det er, eller med lidt smør. Mums.

4

Total:1 time

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Gærdej

  • 100 g smør
  • 1 ½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • ca. 400 g hvedemel

Remonce

  • 150 g marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk birkes
  • sigtet flormelis

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål og afkøl til fingervarmt.
  2. Opløs gæren i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt til en ensartet og glat konsistens. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Riv marcipanen og rør med smør, sukker og birkes til en remonce. Rul dejen ud til et rektangel og smør remoncen på. Rul dejen sammen som til en roulade på den lange led. Lav et snit hele vejen ned gennem ”rouladen” bortset fra de første par centimeter og flet siderne sammen.
  4. Læg brødet i en form og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. Bag brødet ved 200 grader i 30 minutter på nederste ovnrille. Afkøl brødet inden det drysses med sigtet flormelis.

Lone Kjær

Lone Kjær er madskribent & foodstylist. Følg hende på Instagram @lone_kjaer