Fletbrød med birkesremonce
Blødt og luftigt gærdejsbrød, som smager af barndomsminder. Brødet gemmer på en sød birkesremonce med marcipan. Server brødet, som det er, eller med lidt smør. Mums.
4
Total:1 time
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Gærdej
- 100 g smør
- 1 ½ dl mælk
- 50 g gær
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 tsk kardemomme
- 2 æg
- ca. 400 g hvedemel
Remonce
- 150 g marcipan
- 150 g blødt smør
- 100 g rørsukker
- 1 spsk birkes
- sigtet flormelis
Sådan gør du
- Smelt smørret og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål og afkøl til fingervarmt.
- Opløs gæren i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt til en ensartet og glat konsistens. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Riv marcipanen og rør med smør, sukker og birkes til en remonce. Rul dejen ud til et rektangel og smør remoncen på. Rul dejen sammen som til en roulade på den lange led. Lav et snit hele vejen ned gennem ”rouladen” bortset fra de første par centimeter og flet siderne sammen.
- Læg brødet i en form og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. Bag brødet ved 200 grader i 30 minutter på nederste ovnrille. Afkøl brødet inden det drysses med sigtet flormelis.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan