Flødekartofler med hvidløg

Sådan laver du flødekartofler

Flødekartofler med hvidløg og dijonsennep - en klassiker på middagsbordet, der er supernem at lave - og smager helt forrygende. Vil du gerne skære (lidt) ned på fedtet, så erstat halvdelen af piskefløden i opskriften med kaffefløde.

Flødekartofler til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Ca. 1 kg skrubbede kartofler
  • 2 1/2 dl piskefløde (halvt fløde og halvt piskefløde kan
  • også bruges)
  • 1 tsk. sennep, gerne dijonsennep med estragon
  • 1-2 fed hvidløg
  • smør til fadet samt salt og peber

Sådan laver du flødekartofler

  1. 1. Kog fløden op med sennep og hvidløg, tag den fra varmen, og lad den stå.
  2. 2. Skær imens kartoflerne i skiver, evt. på råkostjernet eller -møllen. Bred dem ud i et ovnfast fad med salt og peber mellem lagene. Hæld fløden over kartoflerne, løft dem lidt med en stegegaffel, så væden kan løbe ned, og stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 min. Mærk om kartoflerne er møre, inden de tages ud af ovnen.