Focaccia med cherrytomater
(1 stort brød)
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 500 g hvedemel, gerne tipo 00 hvedemel eller pizzamel
- Pynt:
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk. hakket frisk rosmarin
- 200 g røde cherrytomater
- 2-3 spsk. frisk rosmarin eller små kviste
- 1 tsk. flagesalt, gerne Maldon sea salt
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen. Den er for klistret og fugtig til at ælte. Stil den til hævning tildækket ca. 1 time.
- For en bradepande 30 x 40 cm med bage-papir, og smør den med olie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min.
- Fordel halve cherrytomater over brødet. Tryk dem lidt ned i dejen. Dryp med olie, og drys med rosmarin og salt.
- Bag brødet ca. 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.