Focaccia med cherrytomater

Focaccia med cherrytomater

(1 stort brød)

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 500 g hvedemel, gerne tipo 00 hvedemel eller pizzamel
  • Pynt:
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. hakket frisk rosmarin
  • 200 g røde cherrytomater
  • 2-3 spsk. frisk rosmarin eller små kviste
  • 1 tsk. flagesalt, gerne Maldon sea salt

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen. Den er for klistret og fugtig til at ælte. Stil den til hævning tildækket ca. 1 time.
  2. For en bradepande 30 x 40 cm med bage-papir, og smør den med olie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min.
  3. Fordel halve cherrytomater over brødet. Tryk dem lidt ned i dejen. Dryp med olie, og drys med rosmarin og salt.
  4. Bag brødet ca. 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.