Focaccia med nødder
I denne focaccia er valnødderne bagt inde mellem to lag dej til et kønt madbrød.
2 stk.
Ingredienser
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- ca. 450 g pizzamel
- valnødde- eller olivenolie
- 50 g valnødder
- Kokkesalt
- Hæld vandet over gær, salt, olie og cirka halvdelen af melet, og rør det hele sammen. Ælt dejen færdig med det mel, den kan tage, og lad den hæve tildækket en times tid.
- Slå dejen ned, del den i fire, og tril dem til boller. Pres og rul bollerne ud til ca. 22 cm i diameter. Læg 2 af pladerne på bagepapiret. Dryp med olie, og drys med hakkede valnødder og salt. Læg de andre plader ovenpå, og tryk kanterne tæt sammen.
- Pensl med olie, drys med lidt ekstra hakkede nødder og kokkesalt, og lad focacciaen efterhæve, mens ovnen bliver varm. Bag brødene ved 250 gr. i ca. 20 min.