Focaccia med tomater og rosmarin
(4-6 brød)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 1½ time
- Bagetid: 25-30 min.
- Fryseegnet
- Dej:
- 25 g gær
- ¼ l vand
- 3 spsk. olivenolie
- 150 g durummel
- ca. 250 g italiensk hvedemel
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. sukker
- Pensling:
- 2 spsk. olivenolie
- Topping:
- 250 g cherrytomater
- 1-2 fed hvidløg
- 3-4 kviste frisk rosmarin
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
- sort peber i kværn
- Dej:
- Rør gæren ud i lunkentvand, og tilsæt olie, de 2slags mel, salt og sukker.Ælt dejen grundigtigennem, og lad den hævetildækket i 1 time.
- Ælt dejen igennem,og del den i 4-6 stykker.Form dem til runde eller ovale, flade brød, og lægdem på en bageplademed bagepapir. Pensldem med olie, og lad demhæve tildækket i ca. ½time.
- Topping:
- Vask cherrytomaterne,og skær dem i halve. Pilhvidløgsfeddene, og skærdem i meget tynde skiver.Skyl rosmarinkvistene, ogtræk nålene af.
- Prik fordybninger ibrødene med våde fingre,og tryk tomater, hvidløgog rosmarin ned i dejen.Stænk med lidt olie, drysmed flagesalt og friskkværnetsort peber, ogsæt brødene i ovnen ved200 grader i 25-30 min.