Focaccia med tomater og rosmarin

Focaccia med tomater og rosmarin

(4-6 brød)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 1½ time
  • Bagetid: 25-30 min.
  • Fryseegnet
  • Dej:
  • 25 g gær
  • ¼ l vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 150 g durummel
  • ca. 250 g italiensk hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • Pensling:
  • 2 spsk. olivenolie
  • Topping:
  • 250 g cherrytomater
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • sort peber i kværn

  1. Dej:
  2. Rør gæren ud i lunkentvand, og tilsæt olie, de 2slags mel, salt og sukker.Ælt dejen grundigtigennem, og lad den hævetildækket i 1 time.
  3. Ælt dejen igennem,og del den i 4-6 stykker.Form dem til runde eller ovale, flade brød, og lægdem på en bageplademed bagepapir. Pensldem med olie, og lad demhæve tildækket i ca. ½time.
  4. Topping:
  5. Vask cherrytomaterne,og skær dem i halve. Pilhvidløgsfeddene, og skærdem i meget tynde skiver.Skyl rosmarinkvistene, ogtræk nålene af.
  6. Prik fordybninger ibrødene med våde fingre,og tryk tomater, hvidløgog rosmarin ned i dejen.Stænk med lidt olie, drysmed flagesalt og friskkværnetsort peber, ogsæt brødene i ovnen ved200 grader i 25-30 min.