Focaccia - nemt og smukt brød i bradepande
Dette lækre, italienske madbrød kan bages i en bradepande. Her er det smukt dekoreret med forskellig slags toppings, så det oveni pynter på fx et buffetbord. Få vores bedste opskrift på et nemt focaccia.
1 stort brød
Ingredienser
Focaccia:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- ½ dl olivenolie
- 7 dl hvedemel, gerne tipo 00
Pynt:
- Olivenolie
- Små tomater
- Røde og gule snackpebre
- Rødløg
- Frisk oregano og persille
- Flagesalt
- Focaccia: Smuldr gæren ud i en skål. Tilsæt lunkent vand, og rør til al gæren er opløst.
- Tilsæt salt, honning, olie og det meste af melet.
- Ælt dejen gerne på røremaskine i 5 min. Dæk til og lad den hæve i 45 min.
- Læg et stykke bagepapir i en bradepande og dryp lidt olie over. Hæld dejen ud, og tryk den flad, så den er ca. 1½ cm høj. Lad den efterhæve tildækket i 45 min.
- Pynt: Dryp olie over dejen og lav en "have" af grøntsager og krydderurter. Tryk dem lidt ned i dejen, og drys med flagesalt.
- Bag brødet ved 225 grader ved midterste ovnribbe i ca. 15 min.