Sunde focacciaboller med rug og oliven
Gør sig helt perfekt som en sandwichbolle.
10 store sandwichboller
Ingredienser
- 7 dl vand
- 20 g gær
- 2 tsk salt
- ½ dl olie
- 300 g durummel
- 300 g Tipo 00 eller hvedemel
- 300 g rugmel
- 75 g sorte oliven
- evt. et par kviste rosmarin
Sådan gør du:
- Vand, gær, salt og olie blandes i en skål. De tre slags mel tilsættes.
- Rør eller ælt dejen, til den er let klistret.
- Hak de sorte oliven, og bland dem forsigtigt i.
- Lad dejen hæve 1 time, og form den ved hjælp af olie til store boller, der enkeltvis lægges i oliesmurte forme på 10 cm i diameter.
- Har du ikke forme, kan du sætte bollerne på bagepapir.
- Når bollerne bages i en form, bliver de mere saftige. Sæt evt. en kvist rosmarin på toppen.
- Focacciabollerne efterhæver i 1 time. De bages ved 210 °C i ca. 15 minutter.
- Vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.