sunde focacciaboller

Sunde focacciaboller med rug og oliven

Gør sig helt perfekt som en sandwichbolle.

10 store sandwichboller

Ingredienser

  • 7 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olie
  • 300 g durummel
  • 300 g Tipo 00 eller hvedemel
  • 300 g rugmel
  • 75 g sorte oliven
  • evt. et par kviste rosmarin

Sådan gør du:

  1. Vand, gær, salt og olie blandes i en skål. De tre slags mel tilsættes.
  2. Rør eller ælt dejen, til den er let klistret.
  3. Hak de sorte oliven, og bland dem forsigtigt i.
  4. Lad dejen hæve 1 time, og form den ved hjælp af olie til store boller, der enkeltvis lægges i oliesmurte forme på 10 cm i diameter.
  5. Har du ikke forme, kan du sætte bollerne på bagepapir.
  6. Når bollerne bages i en form, bliver de mere saftige. Sæt evt. en kvist rosmarin på toppen.
  7. Focacciabollerne efterhæver i 1 time. De bages ved 210 °C i ca. 15 minutter.
  8. Vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.