Fødselsdagskringle med rabarber og solsikkekerner
Hip, hip, hurra! Her er en stor, festlig kringle fyldt med friske rabarber og sprøde solsikkekerner. Den kan sagtens laves i mindre portioner eller som boller.
Ca 25 stykker eller 25 små boller
Fødselsdagskringle med rabarber og solsikkekerner
- Arbejdstid: ca. 40 min.
- Hævetid: 45 min.
- Bagetid: ca. 40 min.
- Fryse-egnet
- 300 g smør
- 450 g hvedemel
- 50 g gær
- 1/2 dl vand
- 25 g sukker
- 3 æg (sammenpiskede)
- Fyld:
- 250 g rabarber (skåret i stykker)
- 35 g kartoffelmel
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl rosiner
- 1 æg til pensling
- Drys:
- 1 dl perlesukker
- Smuldr smør i melet (evt. på en foodprocessor).
- Rør gæren ud i vand med sukker og rør det i melblandingen sammen med æggene. Ælt dejen, til den hænger sammen.
- Rul den ud til to stænger – ca. 1/2 cm tykke og 60 cm lange. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bland fyldet sammen. Læg fyldet på midten af stængerne og fold siderne om fyldet.
- Saml stængerne til en kringle ved at trykke dejen sammen med fingrene. Lad den hæve i 45 min. et lunt sted.
- Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 40 min. Læg evt. et stykke bagepapir over kringlen den sidste tid af bagetiden, hvis den bliver for mørk.