Fødselsdagskringle

Fødselsdagskringle med rabarber og solsikkekerner

Hip, hip, hurra! Her er en stor, festlig kringle fyldt med friske rabarber og sprøde solsikkekerner. Den kan sagtens laves i mindre portioner eller som boller.

Ca 25 stykker eller 25 små boller

Fødselsdagskringle med rabarber og solsikkekerner

  • Arbejdstid: ca. 40 min.
  • Hævetid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • Fryse-egnet
  • 300 g smør
  • 450 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 1/2 dl vand
  • 25 g sukker
  • 3 æg (sammenpiskede)
  • Fyld:
  • 250 g rabarber (skåret i stykker)
  • 35 g kartoffelmel
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl rosiner
  • 1 æg til pensling
  • Drys:
  • 1 dl perlesukker

  1. Smuldr smør i melet (evt. på en foodprocessor).
  2. Rør gæren ud i vand med sukker og rør det i melblandingen sammen med æggene. Ælt dejen, til den hænger sammen.
  3. Rul den ud til to stænger – ca. 1/2 cm tykke og 60 cm lange. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bland fyldet sammen. Læg fyldet på midten af stængerne og fold siderne om fyldet.
  5. Saml stængerne til en kringle ved at trykke dejen sammen med fingrene. Lad den hæve i 45 min. et lunt sted.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 40 min. Læg evt. et stykke bagepapir over kringlen den sidste tid af bagetiden, hvis den bliver for mørk.