Forårskylling

Forårskylling

Ovnen gør det meste af arbejdet for dig. Hvis du vil, kan du vende perlespelt, mynte og hele balladen sammen i fadet.

4

Ingredienser

  • 1 stor kylling, gerne øko
  • olivenolie
  • salt
  • 1 øko-citron
  • 1 bundt rabarber (3-4 stilke)
  • ca. 2 spsk flydende honning
  • Tilbehør:
  • 4 dl perlespelt
  • salt
  • 2-3 store håndfulde mynte
  • olivenolie
  • mild eddike, f.eks. æbleeddike

Sådan gør du

  1. Del kyllingen i 8 stykker. Brun den i olivenolie på en varm pande. Krydr den med salt.
  2. Skær citronen i skiver, og kom kylling og citron i en bradepande. Dryp med lidt mere olivenolie, og steg kyllingen ved 200 grader i en varm ovn i cirka 35-40 minutter.
  3. Snit rabarberne, og tilsæt dem efter cirka 20 minutter. Tag kyllingen ud, og smag den til med honning, alt efter hvor syrlige dine rabarber er.
  4. Kog imens spelten i cirka 15 minutter, dræn vandet fra den, og salt den. Vend den med grofthakket mynte, god olivenolie og lidt eddike. Server straks kylling med spelt.

Tip

Skal det være ekstra nemt kan du komme kyllingen direkte i ovnen på 250 grader og brune den i cirka 10 minutter. Skru ned, og tilsæt citron, og fortsæt derefter, som opskriften beskriver. Du kan altid afslutte med grill, hvis den skal have mere farve.

PRØV OGSÅ:Spicy gæstemad