Forårskylling
Ovnen gør det meste af arbejdet for dig. Hvis du vil, kan du vende perlespelt, mynte og hele balladen sammen i fadet.
4
Ingredienser
- 1 stor kylling, gerne øko
- olivenolie
- salt
- 1 øko-citron
- 1 bundt rabarber (3-4 stilke)
- ca. 2 spsk flydende honning
- Tilbehør:
- 4 dl perlespelt
- salt
- 2-3 store håndfulde mynte
- olivenolie
- mild eddike, f.eks. æbleeddike
Sådan gør du
- Del kyllingen i 8 stykker. Brun den i olivenolie på en varm pande. Krydr den med salt.
- Skær citronen i skiver, og kom kylling og citron i en bradepande. Dryp med lidt mere olivenolie, og steg kyllingen ved 200 grader i en varm ovn i cirka 35-40 minutter.
- Snit rabarberne, og tilsæt dem efter cirka 20 minutter. Tag kyllingen ud, og smag den til med honning, alt efter hvor syrlige dine rabarber er.
- Kog imens spelten i cirka 15 minutter, dræn vandet fra den, og salt den. Vend den med grofthakket mynte, god olivenolie og lidt eddike. Server straks kylling med spelt.
PRØV OGSÅ:Sundt og nemt: 5 nemme retter
PRØV OGSÅ:5 lækre vegetarretter
PRØV OGSÅ:Spicy gæstemad