Forårssuppe med asparges og kylling
Denne suppe er inspireret af minestrone. Hvis du hellere vil have kogte hvide bønner i suppen i stedet for perlerug, er det også skønt! Se her, hvordan du nemt laver en frisk forårssuppe med kylling og asparges.
4
Ingredienser
- 1 dl perlerug
- salt
- 1, 5 liter grøntsagsbouillon
- 3-4 kyllingebryster
- 100 g små perleløg eller skalotteløg
- 1 bundt asparges, 250 g
- salt og peber
- 1 håndfuld groft revet parmesan
- 1 potte ærtespirer
Sådan gør du
- Kog perlerugen mør i usaltet vand i 15-20 min. Dræn vandet fra den, og salt den. Kog bouillonen op . Skær kyllingen i strimler.
- Pil løgene, og halver dem, hvis de ikke er helt små. Damp kylling og løg i bouillonen. De skal have cirka 5-7 minutter.
- Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kasser dem. Snit aspargesen i grove, skrå skiver. Lad dem dampe med i suppen det sidste ½ minut.
- Tjek, at kyllingen er gennemtilberedt. Vend perlerug i, og smag til med salt og peber. (Husk, at bouillonen er salt).
- Server straks suppen toppet med parmesan og ærtespirer.