Ja, det kan man godt – Hendes Verdens Karen Hare guider en læser til hvordan her:
Jeg vil gerne lave forloren skildpadde til min fødselsdag, og har også en opskrift, men kan jeg mon lave retten i forvejen og fryse den ned, spørger en læser på Bornholm.
Svar: Det kan du sagtens, og du kan endda fordele arbejdet med det over mange dage. Lav kødboller og -frikadeller en dag og fiskefrikadeller og -boller en anden. En tredje dag koger du et godt stykke kalvetykkam med urter.
Det kolde kød skæres i store tern, og det hele fordeles og fryses ned efterhånden i de fade eller skåle, du vil servere retten i. Suppen fryses ned for sig selv, og dagen før sætter du det hele til optøning i køleskabet og laver en god, kraftig sauce med sherry. Hæld saucen over alt det øvrige, dæk med folie, og varm retten igennem i ovnen, så du ikke behøver at stå med potter og pander når gæsterne kommer.