Fransk æbletærte med abrikos
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- 200 g mel (3½ dl)
- 150 g smør
- 50 g sukker (¾ dl)
- 1 æggehvide
- 2-3 spsk fløde
- Fyld:
- 1 kg æbler (f.eks belle de boskoop)
- 150 g sukker (ca. 2 dl)
- 4 spsk honning
- 1 dl abrikosmos
- Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker. Bland æggehvide og fløde i og saml dejen.
- Sæt dejen køligt en halv times tid, mens fyldet tilberedes.
- Fyld: Kog halvdelen af de skrællede æbler til mos og smag til med sukker.
- Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed (22 cm i diam.). Kom æblemosen i.
- Skær resten af de skrællede æbler i smalle både og læg dem i et pænt mønster på mosen. Fordel honning over.
- Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 min. Purér abrikosmosen gennem en sigte direkte over den varme tærte
- .