Fransk æbletærte

Fransk æbletærte med abrikos

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • 200 g mel (3½ dl)
  • 150 g smør
  • 50 g sukker (¾ dl)
  • 1 æggehvide
  • 2-3 spsk fløde
  • Fyld:
  • 1 kg æbler (f.eks belle de boskoop)
  • 150 g sukker (ca. 2 dl)
  • 4 spsk honning
  • 1 dl abrikosmos

  1. Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker. Bland æggehvide og fløde i og saml dejen.
  2. Sæt dejen køligt en halv times tid, mens fyldet tilberedes.
  3. Fyld: Kog halvdelen af de skrællede æbler til mos og smag til med sukker.
  4. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed (22 cm i diam.). Kom æblemosen i.
  5. Skær resten af de skrællede æbler i smalle både og læg dem i et pænt mønster på mosen. Fordel honning over.
  6. Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 min. Purér abrikosmosen gennem en sigte direkte over den varme tærte
  7. .