Få opskriften på fransk omelet med svampe

Fransk omelet med svampe

Sådan laves den perfekte omelet – det er franskmændene nemlig verdensmestre til. I enhver fransk boghandel finder man et pænt udvalg af kogebøger udelukkende om omelet.

4

Ingredienser

  • 8 æg
  • 200 g svampe, fx markchampignon eller kantareller
  • 2 spsk cremefraiche (eller piskefløde)
  • salt og peber
  • 40 g smør
  • 1⁄2 bundt purløg, finthakket, eller friske timianblade

Sådan laver du fransk omelet med svampe:

  1. Tag æggene ud af køleskabet 1-2 timer forinden.
  2. Gør svampene i stand, og skær dem i halve eller kvarte.
  3. Pisk æggene let sammen med cremefraiche i en skål, krydr med salt og peber.
  4. Smelt halvdelen af smørret i en pande, kom svampene på, og rør rundt. krydr med salt og peber, og drys med purløg/timian. Sluk så snart alt vandet fra svampene er fordampet. Kom svampene over på fedtsugende papir.
  5. Smelt resten af smørret på panden, og kom æggeblandingen på panden for medium varme. Fordel svampene ovenpå. kør en palet langs kanten, så æggemassen løsner sig. Skru ned, og steg omeletten i 8-10 minutter.
  6. Fold omeletten sammen på midten, og lad den glide over på et varmt fad – server straks med et drys purløg/timian på toppen.