Sådan laver du fransk croque monsieur
Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger. Den kan udgøre en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid. Der findes mange måder at tilberede croque'en på, her er min version.
4
Ingredienser
- 200 g cremefraiche, 38% (eller mascarpone)
- 250 g reven gruyereost
- 1-2 spsk dijonsennep
- salt og peber
- 8 skiver landbrød
- 4 tykke skiver kogt skinke
- 25 g smør
- servering:
- dijonsennep og cornichoner
Sådan laver du croque monsieur:
- Rør cremefraiche, reven ost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Fordel blandingen på alle 8 brødskiver.
- Læg en skive skinke oven på 4 af brødskiverne. Læg derpå de resterende 4 brødskiver ovenpå skinken med osteblandingen øverst.
- Smelt halvdelen af smørret på en pande, og steg 2 af croque monsiuer'erne i et par minutter, til brødets bund er gylden.
- Kom sandwichene over i et ildfast fad, og steg de næste 2 croque monsieur i resten af smørret. Løft dem over i fadet.
- Bag croque monsieur'erne i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter, til osten på toppen er smeltet og gylden.
- Spis straks med sennep og små cornichoner til.