Fransk pæretærte

Fransk pæretærte

Nem og lækker fransk pæretærte med mørdejsbund - tærten med smag af de skønne pærer sammen med mandlerne er vidunderlig. Rigtig god med en klat vaniljeis til.

Total:45 minutter

Ingredienser

  • En stor tærteform på 28 cm i diameter
  • Mørdej:
  • 125 g smør
  • 90 g sukker
  • 1 æggeblomme
  • 225 g mel
  • ½ tsk vaniljesukker.
  • Fyld:
  • 4 modne pærer uden skræl
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g mandler, malet til mel.
  • 50 g flækkede, smuttede mandler
  • Pynt:
  • flormelis.

Sådan laver du fransk pæretærte:

  1. 1. Rør ingredienserne til mørdejen sammen – gerne i en foodprocessor. Pak dejen i film, og læg nu i køleskabet mindst en time.
  2. 2. Beklæd tærteformen med bagepapir, rul dejen ud, og kom den i formen. Stil formen i køleskabet, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
  3. Imens laves fyldet:
  4. 3. Skræl, og del pærerne i kvarte, og fjern kernehuseT. Pisk sukker og smør hvidt, og kom æggene i et ad gangen. Tilsæt de malede mandler.
  5. 4. Bag tærtebunden i ovnen i 10 min på 180 grader. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle. Fordel nu pærerne i bunden, hæld fyldet over og drys til sidst mandlerne over.
  6. 5. Bag tærten ved 180 grader i 30-40 min. Lad tærten afkøle og pynt med flormelis.
  7. Server med en klat vaniljeis til.