Franske hakkebøffer
De franske hakkebøffer minder en del om en god, gammeldags dansk hakkebøf. Men der er detaljer, der gør forskellen: timian, der er æltet ind i kødet og rødvin i sovsen.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 30 min.
- 300-350 g magert, hakket oksekød
- 1-2 løg eller rødløg (fintsnittet)
- 15 g smør
- 1 spsk frisk timian
- salt og peber
- 1-2 spsk hvedemel
- 2 dl rødvin
- ½ dl piskefløde
- Tilbehør: kartofler og grønsager
- Steg langsomt løgene bløde på en pande med smør (8-10 min.)
- Ælt kødet sammen med timianblade, salt og peber, form det til 2 bøffer og vend dem i mel.
- Tag løgene af panden (hold dem varme) og steg bøfferne 5-6 min. på hver side.
- Tag bøfferne af panden (hold dem varme) og hæld rødvinen på.
- Kog det igennem under omrøring og tilsæt fløden. Kog det ind til passende konsistens og hæld sovsen omkring bøfferne.
- Servér med kartofler og grønsager.