Franske hakkebøffer

Franske hakkebøffer

De franske hakkebøffer minder en del om en god, gammeldags dansk hakkebøf. Men der er detaljer, der gør forskellen: timian, der er æltet ind i kødet og rødvin i sovsen.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 30 min.
  • 300-350 g magert, hakket oksekød
  • 1-2 løg eller rødløg (fintsnittet)
  • 15 g smør
  • 1 spsk frisk timian
  • salt og peber
  • 1-2 spsk hvedemel
  • 2 dl rødvin
  • ½ dl piskefløde
  • Tilbehør: kartofler og grønsager

  1. Steg langsomt løgene bløde på en pande med smør (8-10 min.)
  2. Ælt kødet sammen med timianblade, salt og peber, form det til 2 bøffer og vend dem i mel.
  3. Tag løgene af panden (hold dem varme) og steg bøfferne 5-6 min. på hver side.
  4. Tag bøfferne af panden (hold dem varme) og hæld rødvinen på.
  5. Kog det igennem under omrøring og tilsæt fløden. Kog det ind til passende konsistens og hæld sovsen omkring bøfferne.
  6. Servér med kartofler og grønsager.