Franske madbrød
Fougasse er navnet på de dekorative og velsmagende brød. Faconen fremkommer ved, at man skærer i dejen, før brødene bages.
(6 stk.)
Ingredienser
- 400 g hvedemel (med højt glutenindhold f.eks. italiensk)
- 150 g durummel
- 10 g gær
- 2 tsk salt
- 1 spsk jomfruolivenolie
- 4 dl vand (tempereret)
- Bland de to slags mel i en stor skål. Smuldr gæren i melet og tilsæt salt og olie. Hæld vandet i melet og rør dejen sammen.
- Dæk skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 2 timer.
- Vend dejen ud på et bord drysset med durummel og drys lidt durummel på overfladen.
- Del dejen i 6 stykker og vend dem i mel. Klap eller træk dem ud i ovaler på ca. 10 x 20 cm.
- Skær et snit i midten og derefter 2-3 skrå snit i hver side – uden at skære igennem kanten.
- Åben snittene, så de bliver til huller og læg brødene på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 250 grader.
- Bag brødene ca. 12 min. og læg dem på en rist til afkøling.
- Variationer: Ælt evt.grofthakkede oliveneller soltørrede tomateri olie i dejen indenden stilles til hævning.Eller krydr dejen med1 tsk knust anisfrø og1 tsk fintrevet appelsinskal.Eller tryk frisk rosmarineller timian ibrødene og dryp medolivenolie og drys medhavsalt – inden debages.