Frikadeller med kartoffelsalat
Lækre frikadeller, som vor mormor lavede dem.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid: ca. 10 min.
- 500 g hakket svinekød (max 10 %)
- 2 spsk. løg
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 1½ dl mælk
- tsk. salt peber
- olie + smør (til stegning)
- Kartoffelsalat:
- 1 kg afkølede kogte, nye kartofler
- 1 bundt radiser
- 1 gul peber
- 3 spsk. hvidt salatløg
- 200 g græsk yoghurt
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk. dijonsennep
- Pynt: persille eller dild
- Rør kødet med salt. Rør revet løg, æg, mel og mælk i.
- Form farsen til frikadeller, og steg dem i en blanding af olie og smør på panden.
- Skær kartoflerne i terninger, radiserne i skiver, peberfrugten og løget i små terninger. Bland kar-tofler, peberfrugt, ra-diser og løg.
- Rør yoghurt, mayonnaise, sennep, salt og peber sammen. Vend det i kartoffelsalaten. Pynt med persille. Servér kartoffelsalaten til frikadellerne.