Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat

Lækre frikadeller, som vor mormor lavede dem.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: ca. 10 min.
  • 500 g hakket svinekød (max 10 %)
  • 2 spsk. løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1½ dl mælk
  • tsk. salt peber
  • olie + smør (til stegning)
  • Kartoffelsalat:
  • 1 kg afkølede kogte, nye kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 1 gul peber
  • 3 spsk. hvidt salatløg
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Pynt: persille eller dild

  1. Rør kødet med salt. Rør revet løg, æg, mel og mælk i.
  2. Form farsen til frikadeller, og steg dem i en blanding af olie og smør på panden.
  3. Skær kartoflerne i terninger, radiserne i skiver, peberfrugten og løget i små terninger. Bland kar-tofler, peberfrugt, ra-diser og løg.
  4. Rør yoghurt, mayonnaise, sennep, salt og peber sammen. Vend det i kartoffelsalaten. Pynt med persille. Servér kartoffelsalaten til frikadellerne.