Frikadeller med kold kartoffelsalat

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Frikadeller med kold kartoffelsalat er en klassisk sommerret og ofte et hit hos de fleste. Prøv bare dette skønne bud.

4 personer

Kartoffelsalat:

  • 1 kg små nye kartofler
  • 3 spsk. rødløg i tern
  • 2 spsk. hakket dild
  • 3 dl cremefraiche 6 %
  • 2 dl god mayonnaise, f.eks. Hellmanns
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 500 g hakket svinekød el. kalv-og flæsk, maks. 10 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 1 lille revet løg, ca. 2 spsk.
  • 1 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 10 g smør 
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • rødløgstern og dildkviste
  • sennep

Sådan gør du

  1. Rens, og kog kartoflerne (se hvordan her på siden). Afdryp, og afkøl dem. Skær kartoflerne i tern. Skær rødløg i tern. Bland kartofler og løg i en skål.
  2. Rør dild, cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, salt og peber sammen. Vend dressingen i kartofler og løg. Pynt med lidt løgtern og dildkviste.
  3. Rør først kødet med salt. Rør herefter peber, løg, æg og hvedemel i. Rør til sidst mælken i. Lad gerne farsen stå i køleskab en halv times tid.
  4. Hvis farsen har hvilet, skal du røre den igennem igen, tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis den er blevet for fast.
  5. Dyp en ske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en frikadelle i hånden. Varm smør og olie op på en pande.
  6. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme, ca. 15 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegte.
  7. Server frikadellerne med kartoffelsalat.

Sådan koger du nye kartofler

Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv. Skyl dem i rent vand. Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre. Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand). Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.