Frikadeller med kold kartoffelsalat

Frikadeller med kold kartoffelsalat

En vaskeægte sommerklassiker. Danske frikadeller med kartoffelsalat til.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege-/kogetid: 20 min.
  • Ingredienser:
  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 2 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl kogte kartofler (mosede eller revne)
  • 1½ dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 4-5 stængler bladselleri (små stykker)
  • 1/2 løg (fintrevet)
  • smør og olie til stegning
  • Kold kartoffelsalat:
  • 750 g kogte kartofler (kogte, pillede, stykker)
  • 250 g cherrytomater (evt. halve)
  • 2 spsk kørvel eller bladselleritop (evt. hakket)
  • 1 lille rødløg (ringe)
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Tilbehør:
  • grøn salat

  1. Frikadeller: Rør kødet sejt med salt. Rør æg, mel, kartoffel og gradvist mælk i, og rør farsen smidig.
  2. Krydr med peber og tilsæt bladselleri og løg. Varm en pande med smør og olie.
  3. Form 12-15 frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
  4. Kartoffelsalat: Bland kartofler med tomat, kørvel eller bladselleritop, løgringe og en dressing af olie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Servér frikadellerne med kartoffelsalat og grøn salat.