Frikadeller med kold kartoffelsalat
En vaskeægte sommerklassiker. Danske frikadeller med kartoffelsalat til.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege-/kogetid: 20 min.
- Ingredienser:
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 2 tsk groft salt
- 2 æg
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl kogte kartofler (mosede eller revne)
- 1½ dl mælk
- friskkværnet peber
- 4-5 stængler bladselleri (små stykker)
- 1/2 løg (fintrevet)
- smør og olie til stegning
- Kold kartoffelsalat:
- 750 g kogte kartofler (kogte, pillede, stykker)
- 250 g cherrytomater (evt. halve)
- 2 spsk kørvel eller bladselleritop (evt. hakket)
- 1 lille rødløg (ringe)
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Tilbehør:
- grøn salat
- Frikadeller: Rør kødet sejt med salt. Rør æg, mel, kartoffel og gradvist mælk i, og rør farsen smidig.
- Krydr med peber og tilsæt bladselleri og løg. Varm en pande med smør og olie.
- Form 12-15 frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
- Kartoffelsalat: Bland kartofler med tomat, kørvel eller bladselleritop, løgringe og en dressing af olie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Servér frikadellerne med kartoffelsalat og grøn salat.