Frisk hjemmelavet citronsorbet
I denne hjemmelavede citronsorbet udnytter vi citronens smag i fulde drag.
Citronsorbet til 4 personer
Ingredienser
- Frisk citronsorbet
- 2 dl vand
- 100 g sukker, gerne rørsukker
- 4 citroner, 3 dl saft i alt
- 1 1/2 pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
- 3 spsk flormelis
- Pynt:
- flødeskum og evt. reven citronskal fra en usprøjtet citron
Sådan laver du citronsorbet
- 1. Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Afkøl det. Kom citronsaften i. Smag til, den skal være syrlig, men ikke sur.
- 2. Frys massen ca. 2 timer. Pisk æggehviderne stive, og pisk flormelis i til sej marengs. Miks isen igennem på en foodprocessor, og vend marengsen i. Frys igen. Eller frys sorbeten i en ismaskine, her kan du komme marengsen i saften fra starten af indfrysningen.
- 3. Fordel sorbeten i dessertglas eller på tallerkner, og pynt med flødeskum og evt. reven citronskal.