Friske vietnamesiske forårsruller
Rispapirsruller fyldt med grøntsager og lidt kød. Kom alle ingredienserne i små skåle, servér med rispapir og et stort fad lunkent vand, så hver især laver sine egne forårsruller. Det er nemt og sundt.
4
Ingredienser
Stegt svinekød:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk stødt karry
- 300 g hakket svinekød, magert
- flagesalt og peber
Rispapirruller:
- 4 gulerødder
- 1 agurk
- 2 avokado
- 1 mango
- 1 hjertesalat
- 16 stykker rispapir
Tilbehør:
- 1 tsk sorte sesamfrø til pynt
- 1 bundt frisk koriander
- evt. lidt frisk mynte
- sød chilisauce
- evt. hoisinsauce
Sådan gør du
- Pres hvidløget. Varm olien på en pande og tilsæt karry. Brun kødet i olien og tilsæt hvidløg. Steg i ca. 5 minutter til kødet er gennemstegt. Krydr med flagesalt og peber og tag kødet af panden.
- Skær gulerødder og agurk i tynde stave. Skræl avokado og mango og skær i tynde skiver. Skyl salaten og slyng tør, del salaten i mindre stykker.
- Udblød rispapiret ca. 15 sekunder i lunkent vand til det er blødt – ét ad gangen.
- Læg grøntsager, lidt kød, frisk koriander og evt. mynte på midten af rispapiret – endelig ikke for meget og rul stramt sammen. Gentag med resten.
- Skær hver rulle i 2- 3 stykker, drys med sesam og server med chilisauce.