Forårsrulle opskrift

Friske vietnamesiske forårsruller

Rispapirsruller fyldt med grøntsager og lidt kød. Kom alle ingredienserne i små skåle, servér med rispapir og et stort fad lunkent vand, så hver især laver sine egne forårsruller. Det er nemt og sundt.

4

Ingredienser

Stegt svinekød:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk stødt karry
  • 300 g hakket svinekød, magert
  • flagesalt og peber

Rispapirruller:

  • 4 gulerødder
  • 1 agurk
  • 2 avokado
  • 1 mango
  • 1 hjertesalat
  • 16 stykker rispapir

Tilbehør:

  • 1 tsk sorte sesamfrø til pynt
  • 1 bundt frisk koriander
  • evt. lidt frisk mynte
  • sød chilisauce
  • evt. hoisinsauce

Sådan gør du

  1. Pres hvidløget. Varm olien på en pande og tilsæt karry. Brun kødet i olien og tilsæt hvidløg. Steg i ca. 5 minutter til kødet er gennemstegt. Krydr med flagesalt og peber og tag kødet af panden.
  2. Skær gulerødder og agurk i tynde stave. Skræl avokado og mango og skær i tynde skiver. Skyl salaten og slyng tør, del salaten i mindre stykker.
  3. Udblød rispapiret ca. 15 sekunder i lunkent vand til det er blødt – ét ad gangen.
  4. Læg grøntsager, lidt kød, frisk koriander og evt. mynte på midten af rispapiret – endelig ikke for meget og rul stramt sammen. Gentag med resten.
  5. Skær hver rulle i 2- 3 stykker, drys med sesam og server med chilisauce.