Fristende ribskage

Fristende ribskage

Når ribsbuskene bugner af frugt, kan du bruge nogle af de mange lækre røde bær til denne skønne ribskage. Her får du opskriften på en god gammeldags skærekage med ribs, der er enkel at bage og smager helt forrygende. Sådan bager du ribskage:

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 35 min.
  • Fryse-egnet
  • (1 kage: 8-12 stykker)
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 35 g smeltet smør
  • 250 g friske ribs
  • Pynt: Flormelis

Fristende ribskage - sådan gør du:

  1. Pisk æg, sukker og salt til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
  2. Pisk vanilje og fintrevet citronskal i æggemassen.
  3. Tag 2 spsk mel fra og bland resten sammen med bagepulver.
  4. Vend det i dejen sammen med det smeltede, afkølede smør.
  5. Vend de rensede, men tørre ribs sammen med det sidste mel og vend dem i dejen.
  6. Fyld dejen i en lille bradepande (18x24 cm) foret med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. Tjek med en strikkepind, om kagen er gennembagt og stil den til afkøling på en rist.
  7. Skær kagen i firkanter og pynt med sigtet flormelis.