Friterede hyldeblomster med rom, rabarber og honning
Friterede hyldeblomster smager, så englene synger. Er der børn, som spiser med, så udelad evt. rommen i rabarberkompotten. I dejen er rommen dog en uundværlig ingrediens, som sammen med den krydrede smag af hyld giver præcis den raffinerede tone, som får denne skønne dessert til at skille sig ud som én af sommerens bedste.
Ingredienser
- Hurtig rabarberkompot:
- 200 g rabarber
- 50 g lyse rosiner
- 100 g honning
- 1-2 spsk rom
- Dej:
- 3 æg, delt i blommer og hvider
- 125 g hvedemel
- 30 g rørsukker
- 2 dl mælk eller fløde
- 1 tsk salt
- ½ dl mørk rom
- Øvrige ingredienser:
- 20 hyldeblomstklaser
- kokosolie til fritering
- flormelis til servering
Sådan laver du friterede hyldeblomster med rom og rabarber:
- Rabarberkompot:
- Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm. Rør rabarberne sammen med rosiner, honning og rom i en gryde, og bring blandingen i kog. Lad kompotten simre sammen ved mellemvarme til en god grød, det tager ca. 15 min. Smag til, om der evt. skal lidt mere honning eller rom i.
- Dej:
- Pisk æggehviderne stive i en skål for sig. Rør alle øvrige ingredienser til dejen sammen, og vend æggehviderne heri.
- Fritering:
- Varm olien op i en lille gryde, til det syder omkring enden af en tændstik, som stikkes ned i den. Del de største hyldeblomstklaser i mindre buketter. Dyp hyldeblomsterne i dejen, og pres overskydende dej af med en finger, så blomsterne kun er dækket af et tyndt lag.
- Fritér blomsterne 1-2 stk. ad gangen i den hede olie, til de er sprøde og gyldenbrune (ca. 3-4 min). Læg til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Sigt flormelis ud over de færdige hyldeblomster, og spis dem, mens de er lune med rabarberkompotten til. Man spiser blomsterne med stænglerne på, men efterlader de tykkeste grønne stængler