Frokostsalat med skinke og rugbrødschips

Frokostsalat med skinke og rugbrødschips

4 personer

Ingredienser

  • 4 tynde skiver rugbrød af daggammelt brød
  • 1 spsk. olie
  • lidt salt
  • 200 g grønne bønner, evt. fra frost
  • 75 g spæde, blandede salater
  • 200 g cocktailtomater
  • 200 g juleskinke skåret i strimler eller tern
  • Dressing:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • Desuden:
  • evt. 3-4 spsk. parmesanost høvlet i flager med en kartoffelskræller

  1. Læg brødskiverne på bagepapirpå en bageplade. Pensl medolie, og drys med lidt salt. Stildem i ovnen, gerne ved varmluftved 150 gr. i 20-25 min. Afkølskiverne, og bræk i små chips.
  2. Nip bønnerne, og kog dem5-6 min. i letsaltet vand. Kun4-5 min., hvis de er fra frost.Overbrus kort med koldt vand.Afdryp dem i en sigte. Skyl ogafdryp salaten grundigt. Skærtomaterne i halve. Bland skinke,salat, bønner og tomater.
  3. Pisk dressingen sammen, ogvend den i salaten. Drys rugbrødschipsover. Drys evt. ogsåflager af parmesanost over.