Hjemmelavet fuldkornsmuffins

Fuldkornsmuffins med abrikoser

Fantastiske hjemmelavet fuldkornsmuffins

14

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 1 tsk ren vaniljepulver
  • 75 g sukrin gold
  • 2 dl minimælk
  • 1½-2 dl fint speltmel
  • 2 dl fuldkornsspelt
  • 2 tsk bagepulver
  • ca. 10 mandler
  • 4 friske abrikoser

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret og stil det til side, så det kan køle en smule af. Pisk æg, vanilje og sukrin, til det bliver luftigt og skummende.
  2. Rør smeltet smør og mælk i dejen. Tilsæt mel, bagepulver og grofthakkede mandler og vend det rundt i dejen med en dejskraber. Vask abrikoserne og skær dem ud i små tern. Kom dejen i muffinforme af papir og top med små stykker frugt. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gennembagte.
  3. Ditte om sine muffins: Friske abrikoser smager dejligt og indeholder blandt andet A-vitaminet betacaroten og mineralet kalium. Kan du ikke skaffe friske abrikoser, så brug æbler, pærer, blommer eller nektariner i stedet for.
  4. Opskriften er fra kogebogen "Sunde Søde Sager" skrevet af madblogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann.