Fuldkornspasta med tomat, oliven og mozzarella
Pastaretten er med bøffelmælksmozzarella, der smager guddommeligt.
4
Ingredienser
- 600 g fuldkornspasta ( skruer eller penne)
- olivenolie
- 5 solmodne store tomater
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- ½ bundt frisk basilikum
- 2 hakket oregano, gerne helt frisk
- 2 spsk tomatpuré
- olivenolie
- 20 gode store sorte oliven
- 2 stk frisk bøffelmælksmozzarella
- salt og peber.
Sådan laver du pasta
- Kom vand i gryde med en smule salt og 1 spsk olivenolie. Bring vandet i kog og kom derefter fuldkornspastaen i det kogende vand, Vandet skal dække pastaen. Lad det koge i 15 min til pastaen er mør – ellers giv pastaen en smule mere varme.
- Snit tomater, skalotteløg og hvidløg fint. Kom 1-2 spsk olivenolie i en anden gryde, varm olien og tilsæt derefter tomater, hvidløg og løg. Sauter til tomaterne er møre. Tilsæt derefter 3 dl vand, alt efter hvor meget vand tomaterne afgiver. Tilsæt hakket basilikum og oregano. Lad tomatsaucen koge i 8 min, og blend den derefter. Kom tomatpuré i og blend igen.
- Smag saucen til med salt og peber. Vend den varme sauce med den afdryppede fuldkornspasta. Anret pastaen i nogle flotte tallerkener. Drys med oliven, basilikumblade og dryp med lidt olivenolie. Riv mozzarellaen i stykker og fordel den på de 4 pastaretter.