brød

Skønne fuldkornsstykker med chiafrø og valnødder

Fuldkornsstykker med chiafrø og valnødder. Gode til morgenmad eller som sund og mættende snack.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    190 Kcal
  • Fedt:
    22 %
  • Protein:
    13 %
  • Kulhydrat:
    65 %

18 stk.

Ingredienser

  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. groft salt
  • 75 g knækkede
  • hvedekerner
  • 200 g havregryn
  • 100 g chiafrø
  • 50 g valnødder
  • 425-450 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Første dag: Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt honning og salt og rør knækkede hvedekerner, havregryn, chiafrø og hakkede valnødder i dejen.
  3. Rør dernæst hvedemel i lidt ad gangen. Rør, til dejen er sammenhængende, men stadig klistret.
  4. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
  5. Næste dag: Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to lige store dele.
  6. Rul hvert dejstykke ud til et aflangt stykke på ca. 20 x 10 cm og skær dejen ud i hver 9 trekanter, så der er 18 stykker i alt.
  7. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, tryk dem lidt med håndfladen og lad dem hæve i 30 minutter.
  8. Tænd ovnen på 200 grader og bag i ca. 15 minutter, til de er gyldne.