mørbrad på grillen

Fyldt mørbrad & hummus af edamame

Det bliver ikke nemmere & sundere.

Mørbrad til 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor, afpudset mørbrad, ca. 500 g
  • Fyld:
  • salt, peber
  • 4 tynde skiver pancetta
  • kviste af rosmarin, timian, persille og oregano
  • 4-6 hakkede, soltørrede tomater
  • lidt tyndskåret citronskal
  • 500 g gulerødder m. top
  • olie til pensling
  • Hummus:
  • 200 g edamamebønner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk tahini
  • ½-¾ dl koldt vand
  • ½ potte koriander
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk knust spidskommen
  • 1 knsp cayennepeber
  • 300 g groft speltbrød

  1. Sådan gør du: Flæk mørbraden på langs, så den stadig hænger sammen i den lange side.
  2. Giv kødet et par snit, så det bliver så fladt som muligt. Drys salt og peber på, og læg pancetta, krydderurtekviste, tomater og citronskal på.
  3. Luk kødet med tandstikker eller kødnåle, og snør det derefter med kødsnor.
  4. Pensl kødet med olie, og grill det i en kuglegrill ved mellemvarme i 15-20 minutter.
  5. Vend det jævnligt. Eller steg mørbraden i ovnen ved 180 grader til det har en centrumtemperatur på ca. 65 grader. 
  6. Pensl gulerødderne med olie, og grill dem sammen med kødet. Lav hummus ved at blanchere bønnerne i kogende, letsaltet vand et par minutter.
  7. Afdryp, afkøl, blend og smag dem til med de øvrige ingredienser. Skær kødet i tykke stykker, og server det med de grillede gulerødder, hummus og godt brød.