Fyldt mørbrad & hummus af edamame
Det bliver ikke nemmere & sundere.
Mørbrad til 4 personer
Ingredienser
- 1 stor, afpudset mørbrad, ca. 500 g
- Fyld:
- salt, peber
- 4 tynde skiver pancetta
- kviste af rosmarin, timian, persille og oregano
- 4-6 hakkede, soltørrede tomater
- lidt tyndskåret citronskal
- 500 g gulerødder m. top
- olie til pensling
- Hummus:
- 200 g edamamebønner
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tahini
- ½-¾ dl koldt vand
- ½ potte koriander
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- ½ tsk knust spidskommen
- 1 knsp cayennepeber
- 300 g groft speltbrød
- Sådan gør du: Flæk mørbraden på langs, så den stadig hænger sammen i den lange side.
- Giv kødet et par snit, så det bliver så fladt som muligt. Drys salt og peber på, og læg pancetta, krydderurtekviste, tomater og citronskal på.
- Luk kødet med tandstikker eller kødnåle, og snør det derefter med kødsnor.
- Pensl kødet med olie, og grill det i en kuglegrill ved mellemvarme i 15-20 minutter.
- Vend det jævnligt. Eller steg mørbraden i ovnen ved 180 grader til det har en centrumtemperatur på ca. 65 grader.
- Pensl gulerødderne med olie, og grill dem sammen med kødet. Lav hummus ved at blanchere bønnerne i kogende, letsaltet vand et par minutter.
- Afdryp, afkøl, blend og smag dem til med de øvrige ingredienser. Skær kødet i tykke stykker, og server det med de grillede gulerødder, hummus og godt brød.