Fyldt mørbrad med fennikel-appelsinsalat
Kig efter mørbrad på tilbud. Førhen var mørbrad kun til festlige lejligheder, men det kan nu sagtens være hverdagsmad.
Ingredienser
- 170 g svinemørbrad
- 6 stk soltørrede tomater
- 30 g daggammelt brød uden skorpe
- 2 spsk hakket persille
- peber
- 1-2 tsk sennep
- 1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
- Fennikel-appelsinsalat
- 1 appelsin
- 200 g fennikel
- 1 håndfuld rucolasalat
- 2 tsk citronolivenolie
- salt & peber
- Afpuds mørbraden for fedt og sener. Skær et stykke af, som vejer ca 170 gram.
- Pres et hul igennem kødet med skaftet af en træ grydeske. Kom soltørrede tomater, brød, persille og peber i en minihakker og hak det hele godt.
- Stop fyldet ind i mørbraden og læg den i et lille ovnfast fad.
- Smør oversiden med sennep, hæld bouillon i fadet og bag mørbraden i ovnen ved 200° i ca en halv time, til kødet er gennemstegt.
- Skær skrællen af appelsinen med en skarp kniv og skær appelsinen i skiver.
- Snit fennikel i tynde strimler. Vend appelsin, fennikel og rucolasalat sammen i en skål.Fordel citronolie over og krydr med salt og peber.
- Skær mørbraden i skiver og server dem med salaten.