Fyldt mørbrad med fennikel-appelsinsalat

Fyldt mørbrad med fennikel-appelsinsalat

Kig efter mørbrad på tilbud. Førhen var mørbrad kun til festlige lejligheder, men det kan nu sagtens være hverdagsmad.

Ingredienser

  • 170 g svinemørbrad
  • 6 stk soltørrede tomater
  • 30 g daggammelt brød uden skorpe
  • 2 spsk hakket persille
  • peber
  • 1-2 tsk sennep
  • 1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
  • Fennikel-appelsinsalat
  • 1 appelsin
  • 200 g fennikel
  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 2 tsk citronolivenolie
  • salt & peber

  1. Afpuds mørbraden for fedt og sener. Skær et stykke af, som vejer ca 170 gram.
  2. Pres et hul igennem kødet med skaftet af en træ grydeske. Kom soltørrede tomater, brød, persille og peber i en minihakker og hak det hele godt.
  3. Stop fyldet ind i mørbraden og læg den i et lille ovnfast fad.
  4. Smør oversiden med sennep, hæld bouillon i fadet og bag mørbraden i ovnen ved 200° i ca en halv time, til kødet er gennemstegt.
  5. Skær skrællen af appelsinen med en skarp kniv og skær appelsinen i skiver.
  6. Snit fennikel i tynde strimler. Vend appelsin, fennikel og rucolasalat sammen i en skål.Fordel citronolie over og krydr med salt og peber.
  7. Skær mørbraden i skiver og server dem med salaten.