Fyldte chokolader

Fyldte chokolader med lime

Bag det forårsfine ydre gemmer sig silkeblød limeganache, der balancerer perfekt mellem syrligt og sødt. En opskrift af Maja Ambeck Vase.

20 små chokolader

Total:2 timer

Ingredienser

  • Hvid chokolade-ganache med lime:
  • 100 g hvid chokolade af god kvalitet
  • 1 økologisk lime
  • 50 ml piskefløde
  • evt. et par dråber
  • grøn pastafarve
  • Hvide chokoladeskaller:
  • 150 g hvid chokolade af god kvalitet
  • 1 tsk vodka
  • 1 knsp grøn pastafarve

Sådan laver du fyldte chokolader med lime

  1. Hvid chokoladeganache:
  2. 1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Riv skallen af limefrugten fint, og varm forsigtigt fløde og limeskal op. Tag gryden af varmen, og lad den stå og trække i cirka ½ time.
  3. 2. Bring limefløden til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig.
  4. 3. Smag til med saften fra ½ lime. Tilsæt evt. et par dråber grøn farve. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.
  5. Chokoladeskaller:
  6. 1. Hak chokoladen fint. Smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad, og tag den af varmen. Tilsæt de resterende ⅓ chokolade, og rør rundt, indtil temperaturen er nede på 26-27 grader.
  7. 2. Varm så forsigtigt massen op igen (over vandbad eller med hårtørrer), indtil chokoladen er 28-29 grader (og dermed tempereret). Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform. Bank blidt på formen, så du undgår luftbobler.
  8. 3. Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende chok­o-lade løbe tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 minutter. Fyld den afkølede ganache i (med 2 mm til kanten).
  9. 4. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk chokoladerne med lidt mere tempereret chokolade, og skrab igen overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter.
  10. 5. Bland vodka og grøn farve i en lille skål. Dyp en pensel i den grønne vodka, og lav stænk på chokoladerne.

Tip

Har du ikke mod på at temperere chokoladen, kan du nøjes med at smelte den. Du får ikke det famøse "knæk", men smagen er stadig i top!