Fyldte chokolader med lime
Bag det forårsfine ydre gemmer sig silkeblød limeganache, der balancerer perfekt mellem syrligt og sødt. En opskrift af Maja Ambeck Vase.
20 små chokolader
Total:2 timer
Ingredienser
- Hvid chokolade-ganache med lime:
- 100 g hvid chokolade af god kvalitet
- 1 økologisk lime
- 50 ml piskefløde
- evt. et par dråber
- grøn pastafarve
- Hvide chokoladeskaller:
- 150 g hvid chokolade af god kvalitet
- 1 tsk vodka
- 1 knsp grøn pastafarve
Sådan laver du fyldte chokolader med lime
- Hvid chokoladeganache:
- 1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Riv skallen af limefrugten fint, og varm forsigtigt fløde og limeskal op. Tag gryden af varmen, og lad den stå og trække i cirka ½ time.
- 2. Bring limefløden til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig.
- 3. Smag til med saften fra ½ lime. Tilsæt evt. et par dråber grøn farve. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.
- Chokoladeskaller:
- 1. Hak chokoladen fint. Smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad, og tag den af varmen. Tilsæt de resterende ⅓ chokolade, og rør rundt, indtil temperaturen er nede på 26-27 grader.
- 2. Varm så forsigtigt massen op igen (over vandbad eller med hårtørrer), indtil chokoladen er 28-29 grader (og dermed tempereret). Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform. Bank blidt på formen, så du undgår luftbobler.
- 3. Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende choko-lade løbe tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 minutter. Fyld den afkølede ganache i (med 2 mm til kanten).
- 4. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk chokoladerne med lidt mere tempereret chokolade, og skrab igen overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter.
- 5. Bland vodka og grøn farve i en lille skål. Dyp en pensel i den grønne vodka, og lav stænk på chokoladerne.