Fyldte juleboller
(15 stk.)
Ingredienser
- Hævetid: godt 1 time
- Bagetid: 15-20 min.
- 100 g smør
- 1½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 250 g mel (4 dl)
- Fyld:
- 100 g smør
- 100 g sukker (1½ dl)
- 50 g syltet appelsinskal (i små terninger)
- Lidt mandel eller romessens
- Pynt:
- æg
- tesukker
- hasselnøddekerner
- Smelt smørret og tilsæt mælken, lad væden blive lun. Opløs gæren heri. Pisk ægget sammen og rør det i sammen med sukker.
- Tilsæt melet og slå dejen sammen – den skal være lind. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Rul dejen ud til en ½ cm tyk plade, skær dem i 10-12 cm store firkanter. Rør fyldet sammen og fordél det på dejpladerne. Fold dejen omkring fyldet og læg hver bolle med sammenføjningennedad i en papirform. Lad dem efterhæve et kvarter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys hakkede nøddekerner og tesukker herpå. Bag bollene ved 225 grader i ca.15 min.