Opskrift på fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær

Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær

En dejlig mættende og velsmagende ret der stimulerer smagsløgene i højeste klasse.

4

Ingredienser

  • 800 kalvekød, f.eks. medaljoner skåret i fire stykker (hvis du vil være vovet så prøv strudsekød)
  • 2 spsk pesto
  • 80 g feta 16%
  • saften fra 1 lime
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning
  • Salat:
  • 1-2 hoveder hjertesalat
  • 4 tørrede abrikoser, fintsnittet
  • 2 gulerødder, snittet i tynde stave
  • 1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
  • 100 g feta 16%.
  • Dressing:
  • 2 spsk rapsolie med citron
  • saften fra en citron
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk grovkornet sennep
  • 3 dråber flydende sødemiddel
  • 150 g friske brombær
  • 25 g græskarkerner, ristet på en tør pande

Sådan laver du kalvemedaljon

  1. Bank kødet fladt. Skær 4-6 snit i hvert kødstykke. Drys med salt og peber på begge sider.
  2. Mos pesto, feta og limesaft sammen med en gaffel og fordel det i kødlommerne. Luk evt.
  3. kødlommerne med en tandstik, imens kødet tilberedes. Brun det på begge sider i olivenolie en pande. Kom det derefter i et ildfastfad og stil det i en 180 grader varm ovn. Steg kødet færdigt i ovnen. Brug et stege termometer indtil centrumstemperaturen er 55-60 grader. Hermed får du kødstykker, der er rosa.
  4. Salat: Bland salaten af hjerteblade, abrikoser, gulerødder og rødløg og feta.
  5. Bland en dressing af rapsolie, citronsaft, hvidvinseddike, sennep, salt og peber. Vend den i salaten. Fordel salaten på fire tallerkener.
  6. Del kødstykkerne på tværs og fordel 2-3 stykker på hver tallerken. Pynt med brombær og ristede græskar kerner.
  7. Se også opskrift på Avocadosalat med granatæble og grillet castello.

Tip

Du kan bruge strudsekød i stedet for kalvekød. Det er smager skønt og er meget magert, men spørg din slagter til råds med tilberedningen. Det kan nemt blive tørt.