Fynsk brunsviger med mandler

Fynsk brunsviger med mandler

Bag din egen brunsviger - som en ægte fynbo.

20 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl lun kærnemælk
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. kardemomme
  • ½ kg hvedemel
  • Sukkerfyld:
  • 125 g blødt smør
  • 200 g farin
  • Drys:
  • 50 g mandelsplitter

  1. Rør gæren ud i kærnemælken. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. rør melet i lidt ad gangen, til du får en jævn, lidt klistret dej. Stil dejen til hævning 1 time.
  2. Rør smør og farin sammen.
  3. Bred dejen ud til en flade (30 × 35 cm og ca. 1½ cm tyk) på en bageplade med bagepapir. fordel sukkerfyldet over, og drys med mandelsplitter.
  4. Stil dejen midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. lad kagen køle af, og spis den nybagt med en god kop kaffe.