Fynsk brunsviger med mandler
Bag din egen brunsviger - som en ægte fynbo.
20 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl lun kærnemælk
- 100 g smør
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. kardemomme
- ½ kg hvedemel
- Sukkerfyld:
- 125 g blødt smør
- 200 g farin
- Drys:
- 50 g mandelsplitter
- Rør gæren ud i kærnemælken. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. rør melet i lidt ad gangen, til du får en jævn, lidt klistret dej. Stil dejen til hævning 1 time.
- Rør smør og farin sammen.
- Bred dejen ud til en flade (30 × 35 cm og ca. 1½ cm tyk) på en bageplade med bagepapir. fordel sukkerfyldet over, og drys med mandelsplitter.
- Stil dejen midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. lad kagen køle af, og spis den nybagt med en god kop kaffe.