stærke suppe opskrifter

Inspiration til i aften: Fyrig oksekødsret

Beef Picadillo stammer fra det farverige Mexico med krydret duft af kanel, kraftig smag af chili og sødme fra rosiner.

4

Ingredienser

  • 2 hakkede løg
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 spsk majsolie
  • 1 spsk mild chilipulver
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/4-½ tsk cayennepeber
  • 2-3 udkernede, fintsnittede røde og grønne chilier
  • ¾ kg mørt okseinderlår i strimler
  • ca. 3 dl kraftig okse- eller grønsagsbouillon
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 2 kanelstænger
  • 1 tsk flaget salt
  • 75 g lyse, bløde rosiner (sultanas)
  • 75 g grønne eller sorte oliven
  • 1 dåse afdryppede kidney beans
  • frisk koriander
  • Avokadosalat:
  • 2-3 stk avokadoer
  • lidt citronsaft
  • ½ bdt. forårsløg
  • frisk koriander
  • 200 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Sautér løg og hvidløg i den varme olie. Tilsæt chilipulver, kommen og cayennepeber samt chili og svits yderligere ca. ½ minut. Tilsæt kødstykkerne og svits dem, så de får lidt farve. Hæld bouillon og tomater ved, tilsæt kanelstænger samt salt og lad det hele snurre under låg i ca. 1 time. Spæd evt. med yderligere vand eller bouillon, så kødet er dækket. Rør rosiner og oliven i retten og lad den snurre yderligere en halv times tid, eller til kødet er mørt. Rør bønnerne i og smag til. Skær avokadoerne i både, dryp dem med lidt citronsaft og vend dem med forårsløg, koriander samt lidt salt og peber.
  2. Server retten rygende varm med frisk koriander samt avokadosalat og fuldkornsbrød.
  3. Energi pr. person: 650 kcal, fedt 26%, protein 34%, kulhydrat 40%