Galette med kylling, spidskål og krydderurter
Galette er en tærte bagtuden form, og den erganske nem at lave. Derer både kylling, kartoflerog kål i tærterne, så dukan sagtens servere dem som hovedret. Beregn enhalv tærte pr. person.
(2 tærter, 4-8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge-/stege-/bagetid: 1 time
- Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 50 g durummel
- ½ tsk. groft salt
- 125 g koldt smør
- 1 æg
- 2 spsk. iskoldt vand
- Fyld:
- 275 g kyllingebryst (eller inderfilet)
- 1-2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 250 g nye kartofler
- ½ spidskål (400 g)
- 1+1 spsk. olivenolie
- 1 dl hønsebouillon (eller hvidvin/vand)
- 1 dl piskefløde
- 2-3 tsk. dijonsennep
- krydderurter (f.eks. estragon, persille og dild)
- salt og peber
- Tærtedej:
- Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
- Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til cirkler på ca. 24 cm i diameter. Læg dem på bagepapir, og sæt dem i køleskabet
- Fyld:
- Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og krydr dem med salt og peber.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub kartoflerne, og skær dem i små stykker. Skær stokken ud af kålen, og snit den fint.
- Brun kyllingekødet i en dyb pande med olie i 3-4 min. Tag kødet op, tilsæt mere olie, og steg løgene i yderligere 1 min. Tilsæt kartofler, vend rundt, og tilsæt bouillon. Lad det koge igennem, til væsken næsten er kogt ind, og tilsæt kålen. Vend rundt, til kålen falder lidt sammen, og tilsæt fløde. Kog igennem i et par min., og tag panden af varmen. Smag til med sennep, friskhakkede krydderurter, salt og peber.
- Læg de 2 dejcirkler på en bageplade med bagepapir og fordél fyldet på dem, men lad en kant på 2-3 cm stå fri. Fold/kram dejkanten op omkring fyldet, og sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.