Galetter med mandelremonce

Galetter med mandelremonce

Kager med butterdej får en dejlig lethed og sprødhed over sig. Vi har disse lækre galetter med dejligt fyld af frugt og mandelremonce.

4 små tærter

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 150 g marcipan
  • 100 g smør, blødt
  • 150 g sukker + ekstra til drys
  • frugt, f.eks. æbler, pærer, ferskner eller abrikoser
  • flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Udstik butterdejen med en rund tallerken, så du har fire bunde, og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
  2. Riv marcipanen ned i det bløde smør, tilsæt sukkeret, og rør remoncen blød og cremet. Spred et tyndt lag ud over hver af tærterne, men efterlad en halv cm fri ude i kanten. 
  3. Skær frugten i tynde både, og læg dem fint oven på butterdejen. Her har vi brugt abrikos.
  4. Drys med lidt sukker, og bag tærterne sprøde og gyldne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Du kan også lave tærterne i forvejen, stille dem tildækket og køligt natten over, og så bage dem lige inden, de skal spises. Server med flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Tip:

Du kan bage disse kager med alle typer bær eller frugter. Bag evt. en stor kage, fremfor flere små.