Gammeldags æblekage
God gammeldags æblekage - her lavet med æblemos kogt med karamel.
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/bagetid: ca. 20 min.
- Æblemosen kan fryses
- Æblemos med karamel:
- ca. 200 g sukker
- 1 kg syrlige æbler (skrællede stykker)
- evt. 2 spsk citronsaft
- Sødt rasp:
- 4 skiver fint hvedebrød (uden skorpe)
- 50 g smør (smeltet)
- 100 g sukker
- 75 g hasselnøddekerner (hakkede)
- ca. 2 dl piskefløde (flødeskum)
Sådan laver du gammeldags æblekage
- Æblemos:
- Smelt sukkeret til lys karamel i en tykbundet gryde og tilsæt stykker af æble under omrøring. Lad æblerne slippe væske og tilsæt evt. 1 dl vand.
- Læg låg på og kog æblerne møre. Pisk dem så til mos og smag til med sukker og evt. citronsaft.
- Rasp:
- Del brødet til krummer og læg det i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bland det med smør og sukker, sæt det i ovnen og tænd på 125 grader. Bag, til raspen er sprød og gylden.
- Anret mosen i portionsskåle, drys med rasp, kom flødeskum på og drys med nødder.