Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

God gammeldags æblekage - her lavet med æblemos kogt med karamel.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/bagetid: ca. 20 min.
  • Æblemosen kan fryses
  • Æblemos med karamel:
  • ca. 200 g sukker
  • 1 kg syrlige æbler (skrællede stykker)
  • evt. 2 spsk citronsaft
  • Sødt rasp:
  • 4 skiver fint hvedebrød (uden skorpe)
  • 50 g smør (smeltet)
  • 100 g sukker
  • 75 g hasselnøddekerner (hakkede)
  • ca. 2 dl piskefløde (flødeskum)

Sådan laver du gammeldags æblekage

  1. Æblemos:
  2. Smelt sukkeret til lys karamel i en tykbundet gryde og tilsæt stykker af æble under omrøring. Lad æblerne slippe væske og tilsæt evt. 1 dl vand.
  3. Læg låg på og kog æblerne møre. Pisk dem så til mos og smag til med sukker og evt. citronsaft.
  4. Rasp:
  5. Del brødet til krummer og læg det i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bland det med smør og sukker, sæt det i ovnen og tænd på 125 grader. Bag, til raspen er sprød og gylden.
  6. Anret mosen i portionsskåle, drys med rasp, kom flødeskum på og drys med nødder.